Giersch Stookolieketel

SAMSUNG CSC

Energiebesparend, efficiënt en kostenbesparend!

image006
De Giersch-electro-oil FCU is een modulerende, condenserende stookolieketel. 

 

Hoogste rendement en milieuvriendelijk

De nieuwe generatie van condenserende stookolieketel FCU van GIERSCH is groots in besparingen. Wat bij verwarmen op gas al de standaard is, behaalt de FCU nu met stookolie, namelijk volledig condenserende technologieën in één ketel. Waardevolle warmte die normaal verloren zou gaan in de schoorsteen, wordt nu volledig gebruikt om uw verwarmingssysteem te voeden.

Eenvoudige technologie met een grote impact

Door het gladde oppervlak van de grote binnenkant van de warmtewisselaar, wordt het condenseren geoptimaliseerd. De condens gaat ongehinderd via de collector naar de geïntegreerde neutralisatiebox. Wanneer men de EL standaard stookolie gebruikt, zal de neutralisatiebox de condens verwerken voor veilige afvoer van het afvalwater. De moderne buitenkant verbergt een extreem lage uitstoot en een modulerende blauwgasbrander.De ketel is geoptimaliseerd voor de hoogste verbrandingskwaliteit , met isolatie tegen geluid- en geuroverlast.

Topkwaliteit
Gesofisticeerde condensatietechnologie voor alle stookolieketels, vereist uiteraard het gebruik van materiaal van topkwaliteit. Om deze reden wordt al het materiaal van de FCU dat in aanraking komt met het verwarmde gas en de condens, gemaakt van zuurbestendig roestvrij staal. Door de optimale warmteoverdracht en de grote oppervlakte van de warmtewisselaar in de FCU, wordt een lage gastemperatuur verzekerd. Dergelijk lage temperaturen maken het mogelijk om rookgasinstallaties te gebruiken die gemaakt zijn van synthetische buizen, vergelijkbaar als die in gascondenserende ketels. De temperatuur van de rookgasafvoer ligt slechts minimaal boven de terugkerende temperatuur van de verwarmingsinstallatie. Kostenintensieve schoorsteenrestauratie is dus niet vereist indien u uw verwarmingsinstallatie wilt moderniseren.

Oliebesparing betekent minder betalen
De intelligente technologie van de innovatieve digitale brandertechniek, optimaliseert een zuinige werking van uw verwarmingsinstallatie. Het controleert de snelheid van de ventilator in de brander met een lage uitstoot, om zo aan de specifieke vereisten te voldoen om een optimale uitstoot te bekomen. Op deze manier bespaart u op verwarmings- en elektriciteitskosten.

Ontwerp van de ketel.
1) Uitlaatpoort DN80/125
2) Brander
3) Weersafhankelijke regeling
4) Sifon
5) Neutralisatiebox (optie)
6) Ketel
7) Roestvrij staal verbrandingskamer
8) Roestvrij staal warmtewisselaar

 

Standaarduitrusting

 • Blauwvlambrander, modulerend
 • Weersafhankelijk controlesysteem Giematic
 • Oliefilter / ontluchtingscombinatie
 • 230V stopcontact

Alle voordelen op een rij

 • Onderdelen die in aanraking komen met stookolie of condens zijn vervaardigd uit hoge roestvrij kwaliteitsmateriaal.
 • Modulerende blauwvlambrander met een laag verbruik met behulp van een hoge efficiëntie ventilator.
 • De ingebouwde regeling kan mits kleine voorzieningen uitgerust worden voor sturing zonneboiler / lage- en hoge temperatuurskringen / enz.
 • Stille verbranding door een isolerende hoes rond de ketel.
 • 5 jaar garantie indien de ketel jaarlijks nagekeken wordt.
 • Geschikt voor zwavelarme olie en standaard stookolie.
 • Grote watercapaciteit van 100 liter en een optimale energie-efficiëntie.
 • Ketel uitgerust met oliefilter.
 • 230V stopcontact voor externe aansluiting van alle componenten inbegrepen.
 • Neutralisatiebox en condensatiepomp zijn optioneel geïntegreerd in de ketel.